Nog vragen over cv-installaties?

Meer informatie nodig over cv-installaties? Vraag meer informatie via onze contactpagina.

Contact

Cv-installaties

Wat houdt een cv-installatie in?

Van Gijssel installatietechniek installeert ook cv-ketels. Je bent er zeker van dat je nieuwe cv-ketel geïnstalleerd wordt door een ervaren vakman die er voor zorgt dat de ketel veilig gemonteerd wordt. Je hebt vast wel is gehoord  van de afkorting ‘cv’, maar hier nog even een uitleg wat het betekend. De letter ‘c’ staat voor centrale en de ‘v’ voor verwarming wat inhoud dat de warmte centraal wordt opgewekt.

Bij een installatie voeren wij deze stappen uit

  • oude cv-ketel demonteren en afvoeren;
  • nieuwe ketel plaatsen;
  • aansluiten op gas- en waterleiding;
  • rookgas afvoer vernieuwen;
  • gasleidingen controleren op lekkages;
  • koolmonoxidemeting

 

Is de installatie klaar? Dan voeren we nog een controle uit. Werkt het naar behoren? Is alles goed ingesteld? Zijn er geen lekkages? Op het moment dat alles naar behoren werkt, vertrekken we.

Controles

Wij voeren ook controles uit, net zoals alle gastoestellen heeft een cv-ketel een geregeld onderhoud nodig. Dat zorgt er voor dat de levensduur wordt verhoogt, natuurlijk voorkomt dit niet alle storingen het verkleint alleen de kans op storingen. Bij de controles zorgen we er ook voor dat alles goed is afgesteld, want dat kan na een paar jaar ook veranderen, zo zorgen we er voor dat je niet te veel betaald voor de gas kosten.

Wanneer een cv-ketel vervangen?

Wij raden aan je cv-ketel om de 15 jaar te vervangen

Veiligheid boven alles: als je te lang wacht met het vervangen van je cv-ketel kan er door slijtage, rook/gaslekkages ontstaan of er bestaat een kans dat er koolmonoxide vrijkomt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Als je cv-ketel te oud is verbruikt hij veel meer gas vaak 15 tot 20% meer dan gebruikelijk. Door je cv-ketel te vervangen bespaar je flink op stook kosten.