Vloerverwarming

Wil je nog iets weten of vragen? stuur ons een bericht en dan reageren we zo snel mogelijk

Contact

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in de ruimte. Het aanleggen kan alleen heel lastig zijn. Hier vind je de informatie 

Hoe werkt een vloerverwarming?

Om in simpele woorden te zeggen is een vloerverwarming een grote radiator onder je voeten. Bij een vloerverwarming wordt vaak gebruik gemaakt van water, het water moet  beperkt blijven tot 55 graden, anders kan je vloer beschadigen. Om de temperatuur op de goede graden te houden word gebruik gemaakt van een thermostaat. De werking van de vloer verwarming gaat als volgt:

Eerst stel je de thermostaat in op de gewenste temperatuur daarna, dan verwarmt de cv ketel het water op tot de ingestelde temperatuur als dat gebeurt is pompt een pomp het water door de leidingen heen. De verdeler zorgt er dan voor dat het water gelijkmatig verdeeld wordt. Het water circuleert door zodat het op de gewenste tempratuur blijft als het water te koud wordt zorgt de thermometer er voor dat de temperatuur op peil blijft.

Wat zijn de Voordelen van een vloerverwarming

Er zijn een hoop voordelen van het aanschaffen van een vloerverwarming namelijk:

Er bevinden geen zichtbare verwarmingselementen in de woon/ leefruimte. Ook beschikt vloerverwarming over een energiebesparende werking waardoor je ook bespaart op de gas rekening en het vaak ook warmer blijft in de leefomgeving. Het heeft ook veel gunstige invloeden op je leefklimaat.

Zo verminderd het de stofcirculatie, verminderd het de kans op huisstofmijt en voorziet de omgeving van een betere luchtvochtigheid.